Προστασία προσωπικών δεδομένων και Πολιτικής Cookie

Προστασία Προσωπικών Δεδομένων

Το www.northpharmacy.gr έχει ως βασική του προτεραιότητα την προστασία των προσωπικών δεδομένων των πελατών, συνεργατών και επισκεπτών του. Από τις 26/5/2018 η διαχείριση των προσωπικών δεδομένων γίνεται σύμφωνα με τον νέα Ευρωπαϊκή Νομοθεσία αριθ. 679/2016 (GDPR).

Επισκεπτόμενοι το Www.northpharmacy.gr, αποδέχεστε τις πρακτικές που περιγράφονται στην παρούσα ειδοποίηση περί απορρήτου. Με το παρόν οι χρήστες του Www.northpharmacy.gr δίνουν τη ρητή συγκατάθεσή τους στη συλλογή και επεξεργασία των προσωπικών τους δεδομένων, ενώ μπορούν να την ανακαλέσουν ή να τροποποιήσουν ανά πάσα στιγμή.

Διατηρούμε το δικαίωμα αλλαγής των όρων προστασίας των προσωπικών δεδομένων, σύμφωνα με το εκάστοτε ισχύον κανονιστικό πλαίσιο. Σας παρακαλούμε, όπως ελέγχετε ανά τακτά χρονικά διαστήματα τους εν λόγω όρους για τυχόν αλλαγές, καθώς η συνεχής συμμετοχή σας στις υπηρεσίες μας συνεπάγεται την αποδοχή σας ως προς όλες τις ενδεχόμενες τροποποιήσεις αυτών.

Η συλλογή και η διαχείριση των προσωπικών δεδομένων των χρηστών από το Www.northpharmacy.gr, υπόκεινται στους παρακάτω όρους καθώς επίσης και στο εθνικό, κοινοτικό και διεθνές δίκαιο, σχετικά με την προστασία του ατόμου από την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα όπως εκάστοτε ισχύει.

Ποια στοιχεία θεωρούνται προσωπικά δεδομένα;

Προσωπικά δεδομένα είναι τα στοιχεία που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τον προσδιορισμό της ταυτότητας ή της επικοινωνίας με ένα άτομο.
Προκειμένου να σας προσφέρουμε καλύτερες υπηρεσίες και να σας διευκολύνουμε στις αγορές σας με προτάσεις προϊόντων που σας ταιριάζουν, συλλέγουμε προσωπικά στοιχεία μετά τη ρητή συγκατάθεσή σας και αφού προηγουμένως λάβετε πλήρη γνώση των δικαιωμάτων σας, όπως αυτά προβλέπονται στις διατάξεις των άρθρων 11, 12 και 13 του νόμου 2472/1997 και σε αντίστοιχες διατάξεις του Κανονισμού 679/2016 GDPR.

Σκοπός συλλογής προσωπικών πληροφοριών

Το www.northpharmacy.gr συλλέγει διατηρεί και επεξεργάζεται τα προσωπικά δεδομένα μόνο όταν οι ίδιοι οι χρήστες εκουσίως τα παρέχουν, για τους εξής σκοπούς:

  1. για την επικοινωνία μας με τους χρήστες ή την παροχή των υπηρεσιών του www.northpharmacy.gr (αποστολή προϊόντων και διαφημιστικού υλικού)
  2. τη διαφημιστική προβολή προϊόντων
  3. για την παροχή υπηρεσιών πελάτη (προσφορές, ενημερωτικά emails)
  4. την ενημέρωση των χρηστών για προωθητικές ενέργειες προσφορές και διαγωνισμούς
  5. την ενημέρωση των χρηστών για νέα προϊόντα
  6. την ενημέρωση των χρηστών για διάφορες εκδηλώσεις που συμμετέχει ή διοργανώνονται από το Www.northpharmacy.gr
  7. για την προσφορά εξατομικευμένης εμπειρίας στους δικτυακούς μας τόπους
  8. την άντληση πληροφοριών από τους χρήστες όσων αφορά την εμπειρία χρήσης του δικτυακού τόπου, με σκοπό την συνεχή βελτίωση αυτού
  9. οποιαδήποτε έρευνα έχει σχέση με τον σκοπό λειτουργίας και στατιστική ανάλυση του Www.northpharmacy.gr
  10. για την επικοινωνία, την επίλυση διαφορών, ή την είσπραξη οφειλόμενων ποσών, εάν χρειαστεί ή αντιμετωπίσει κάποιο πρόβλημα με το λογαριασμό
Για την εξυπηρέτηση των παραπάνω σκοπών, ενδέχεται να επικοινωνήσουμε μαζί σας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τηλεφωνικώς, ή μέσω μηνυμάτων SMS.

Από που συλλέγονται οι προσωπικές σας πληροφορίες;

Η παροχή όλων των προσωπικών πληροφοριών είναι εθελοντική, αλλά και απαραίτητη για τη χρήση των υπηρεσιών μας, όπως οι πληροφορίες υποβολής προσφορών ή αγορών που απαιτούνται για τη σύναψη μιας συναλλαγής.
Συλλέγουμε προσωπικές πληροφορίες μετά από εκούσια επιλογή σας, είτε απευθείας από εσάς ή από οποιεσδήποτε συσκευές (συμπεριλαμβανομένων των κινητών συσκευών) που χρησιμοποιείτε όταν:

  • χρησιμοποιείτε τις υπηρεσίες μας
  • εγγράφεστε ως χρήστης του ηλεκτρονικού καταστήματος
  • υποβάλετε μια παραγγελία μέσω της φόρμας υποβολής της ιστοσελίδας, τηλεφωνικώς ή μέσω email
  • εγγράφεστε στην λίστα συνδρομητών newsletter
  • μας παρέχετε πληροφορίες σχετικές με εσάς στις φόρμες επικοινωνίας της ιστοσελίδας
  • ενημερώνετε ή προσθέτετε πληροφορίες στο λογαριασμό σας
  • υποβάλετε κάποια αξιολόγηση προϊόντος ή υπηρεσιών
  • υποβάλετε κάποιο σχόλιο στο blog
  • αποδέχεστε προωθημένα ενημερωτικά μηνυμάτων pop-ups μέσω της ειδικής πλατφόρμας (push-notifications)

Προσωπικές πληροφορίες που συλλέγουμε

Τι είδους προσωπικές πληροφορίες μας δίνετε όταν χρησιμοποιείτε τις υπηρεσίες μας ή κάνετε λογαριασμό στην ιστοσελίδα μας;
Τα προσωπικά στοιχεία τα οποία συλλέγονται από το Www.northpharmacy.gr εξαρτώνται από την εκάστοτε υπηρεσία την χρησιμοποιείτε στην ιστοσελίδα μας και μπορεί να είναι:
1.προσωπικές πληροφορίες όπως όνομα, διευθύνσεις, αριθμοί τηλεφώνου ή διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου όταν εγγράφεστε σε λογαριασμό, υποβάλετε παραγγελία ή ερώτηση σε κάποια φόρμα επικοινωνίας της ιστοσελίδας μας
2.στοιχεία που αφορούν τη σύνδεση με το λογαριασμό σας, όπως προσθήκη προϊόντων στο καλάθι σας, προϊόντα που είδατε πρόσφατα ή τη λίστα επιθυμιών σας
3.σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να παρέχετε ηλικία, φύλο, ενδιαφέροντα και αγαπημένα
4.φορολογικά στοιχεία (επωνυμία εταιρίας, επαγγελματική δραστηριότητα, ΑΦΜ, ΔΟΥ, αριθμό λογαριασμού τραπέζης)
5.διεύθυνση IP

Προσωπικές πληροφορίες που συλλέγουμε χρησιμοποιώντας cookies

Χρησιμοποιούμε cookies για τη συλλογή πληροφοριών σχετικά με τις σελίδες που βλέπετε, τους συνδέσμους που κάνετε κλικ και άλλες ενέργειες που κάνετε κατά τη χρήση των υπηρεσιών μας. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη χρήση αυτών των τεχνολογιών και τον τρόπο ελέγχου τους, ανατρέξτε στην ενότητα Λίστα των cookies που συλλέγουμε.
Εάν δεν επιθυμείτε να συμμετέχετε στα προγράμματα εξατομίκευσης διαφήμισης, μπορείτε να εξαιρεθείτε ακολουθώντας τις οδηγίες που παρέχονται από το εκάστοτε πρόγραμμα περιήγησης.Το αποτέλεσμα της εξαίρεσης θα είναι να σταματήσει η εξατομικευμένη διαφήμιση, αλλά εξακολουθεί να επιτρέπεται η συλλογή προσωπικών πληροφοριών, όπως περιγράφεται διαφορετικά στην παρούσα ειδοποίηση απορρήτου. Δεν επιτρέπουμε σε τρίτους να παρακολουθούν ή να συλλέγουν τα προσωπικά σας στοιχεία από τον ιστότοπό μας για δικούς τους διαφημιστικούς σκοπούς, χωρίς τη συγκατάθεσή σας.
Το www.northpharmacy.gr δύναται να κοινοποιήσει ορισμένα προσωπικά δεδομένα σε τρίτους συνεργάτες για να διευκολυνθούν οι δραστηριότητες μάρκετινγκ, διαφήμισης και επικοινωνίας. Οι συνεργαζόμενες με το Www.northpharmacy.gr εταιρίες και οι αντίστοιχες πολιτικές προστασίας προσωπικών δεδομένων είναι οι εξής:

  • Google - Στοιχεία για προσωποποιημένο και επαναληπτικό marketing (remarketing).
  • Facebook - Στοιχεία για προσωποποιημένο και επαναληπτικό marketing (remarketing)
  • Creativedays - Στοιχεία για προσωποποιημένο και επαναληπτικό marketing (remarketing)
Επίσης συνεργαζόμαστε adhoc και με άλλες εταιρείες με σκοπό την καλύτερη επικοινωνία και εξυπηρέτηση σας.
Το Www.northpharmacy.gr δηλώνει ρητά ότι δε θα διαθέσει προς πώληση ή άλλως διαβιβάσει ή δημοσιοποιήσει προσωπικά στοιχεία των χρηστών προς τρίτους που δεν σχετίζονται με την εταιρία χωρίς την συγκατάθεση των χρηστών, για λόγους που δε συνάδουν με τους σκοπούς της εταιρίας ή δεν αναφέρονται παραπάνω.

Τα προσωπικά σας δεδομένα μπορούν να κοινοποιηθούν σε δικαστικές και αστυνομικές αρχές κατόπιν νόμιμου αιτήματος των, σύμφωνα με την Εθνική και Ευρωπαϊκή Νομοθεσία.

Τι δικαιώματα έχει ο χρήστης στα προσωπικά του δεδομένα;

Έχετε δικαίωμα στην πρόσβαση, τροποποίηση, διαγραφή και λήθη καθώς και περιορισμό της χρήσης των προσωπικών σας στοιχείων, όπως απαιτείται από τον ισχύοντα νόμο 2472/1997 και τον κανονισμό 679/2016 GDPR.

  • Έχετε το δικαίωμα να γνωρίζετε ποιες προσωπικές πληροφορίες διατηρούμε για εσάς καθώς και να αιτηθείτε τη φορητότητα των στοιχείων σας.
  • Εάν τα προσωπικά σας στοιχεία είναι λανθασμένα ή ελλιπή, έχετε το δικαίωμα να τα τροποποιήσετε οι ίδιοι, εφόσον είστε εγγεγραμμένοι χρήστες, ή να αιτηθείτε τροποποίηση αυτών.
  • Μπορείτε να αιτηθείτε να διαγράψουμε ή να περιορίσουμε τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιούμε τα προσωπικά σας στοιχεία, αλλά αυτό το δικαίωμα καθορίζεται από τον ισχύοντα νόμο και μπορεί να επηρεάσει την πρόσβασή σας σε ορισμένες υπηρεσίες.
  • Έχετε το δικαίωμα να αιτηθείτε περιορισμό της επεξεργασίας των προσωπικών σας δεδομένων καθώς και να αντιταχθείτε στην επεξεργασία τους.
  • Κατόπιν αιτήματός σας, θα κλείσουμε το λογαριασμό σας και θα αφαιρέσουμε τα προσωπικά σας στοιχεία το συντομότερο δυνατόν, σύμφωνα με τους ισχύοντες εθνικούς νόμους.

Το κάθε αίτημα μπορεί να ολοκληρωθεί εντός 45 ημερών από την υποβολή.

Πόσο καιρό κρατάμε τα προσωπικά σας στοιχεία;

Διατηρούμε τα προσωπικά σας στοιχεία σύμφωνα με τις ανάγκες και τον τεχνολογικό εξοπλισμό της εταιρίας που εξασφαλίζουν την ορθή και καλή λειτουργία της.
Εφόσον ζητηθεί και μετά από σχετική αίτηση από εσάς, θα διαγράψουμε με ασφάλεια τα προσωπικά σας δεδομένα από τη βάση μας, σύμφωνα με τις πολιτικές διατήρησης δεδομένων και διαγραφής. Η διαγραφή μπορεί να μην είναι εφικτή λόγω νομικής, φορολογικής ή κάποιας άλλης επίσημης υποχρέωσης.

Πώς προστατεύουμε τα προσωπικά σας στοιχεία;

Προστατεύουμε τα προσωπικά σας στοιχεία χρησιμοποιώντας μέτρα ασφαλείας για να μειώσουμε τους κινδύνους απώλειας, κακής χρήσης, μη εξουσιοδοτημένης πρόσβασης, αποκάλυψης και τροποποίησης των προσωπικών σας πληροφοριών.
Προστατεύσουμε την ασφάλεια των πληροφοριών σας κατά τη διάρκεια των συναλλαγών σας, χρησιμοποιώντας το λογισμικό Secure Sockets Layer (SSL), το οποίο κρυπτογραφεί τις πληροφορίες που εισάγετε. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη διατήρηση της ασφάλειας κατά την αγορά σας στο διαδίκτυο επισκεφθείτε στην ενότητα ασφάλειας συναλλαγών.
Για οποιoδήποτε θέμα έχει σχέση με τα προσωπικά σας μπορείτε να απευθύνεστε στoν υπεύθυνο επεξεργασίας, συλλογής και προστασίας προσωπικών δεδομένων email επικοινωνίας dpo@northpharmacy.gr

List of cookies we collect

The table below lists the cookies we collect and what information they store.

Cookie NameCookie Description
FORM_KEY Stores randomly generated key used to prevent forged requests.
PHPSESSID Your session ID on the server.
GUEST-VIEW Allows guests to view and edit their orders.
PERSISTENT_SHOPPING_CART A link to information about your cart and viewing history, if you have asked for this.
STF Information on products you have emailed to friends.
STORE The store view or language you have selected.
USER_ALLOWED_SAVE_COOKIE Indicates whether a customer allowed to use cookies.
MAGE-CACHE-SESSID Facilitates caching of content on the browser to make pages load faster.
MAGE-CACHE-STORAGE Facilitates caching of content on the browser to make pages load faster.
MAGE-CACHE-STORAGE-SECTION-INVALIDATION Facilitates caching of content on the browser to make pages load faster.
MAGE-CACHE-TIMEOUT Facilitates caching of content on the browser to make pages load faster.
SECTION-DATA-IDS Facilitates caching of content on the browser to make pages load faster.
PRIVATE_CONTENT_VERSION Facilitates caching of content on the browser to make pages load faster.
X-MAGENTO-VARY Facilitates caching of content on the server to make pages load faster.
MAGE-TRANSLATION-FILE-VERSION Facilitates translation of content to other languages.
MAGE-TRANSLATION-STORAGE Facilitates translation of content to other languages.
cookieconsent_status Indicates whether a customer has cookie consent
_ga Google analytics cookie. Used by Google to collect information about how visitors use our website to help us improve the site. It collects information in an anonymous form, including the number of visitors to the site.
_gid Used to distinguish users.
_gat Used to throttle request rate.
promo Used to show pop up banner for easy newsletter subscription.
fr Facebook cookie. Used by Facebook to track user activity and improve advertising.