Γενικά

Προστασία από τις υψηλές θερμοκρασίες

Προστασία απο τις υψηλές θερμοκρασίες

Κατά τις ημέρες με υψηλές θερμοκρασίες φροντίζουμε να προστατευόμαστε από τις βλαβερές ακτίνες του ήλιου, να αποφεύγουμε την παραμονή μας σε εξωτερικούς χώρους ιδιαίτερα κατά τις μεσημβρινές ώρες, αυξάνουμε την κατανάλωση υγρών ώστε ο οργανισμός μας να είναι ενυδατωμένος. Φροντίζουμε το ντύσιμο μας να είναι ελαφρύ και άνετο με ανοιχτόχρωμα ρούχα από πορώδες υλικό, ώστε να διευκολύνεται ο αερισμός του σώματος και η εξάτμιση του ιδρώτα.

 

Συμβουλές προστασίας:

● Πίνετε άφθονη ποσότητα νερού, όπως επίσης χυμούς φρούτων ή λαχανικών.

● Αποφύγετε την κατανάλωση καφέ και αλκοόλ.

● Αποφεύγετε την απ’ ευθείας έκθεση στον ήλιο και περιορίστε τις μετακινήσεις σας. Παραμένετε σε σκιερά και δροσερά μέρη, αποφεύγοντας τους χώρους όπου επικρατεί συνωστισμός.

● Χρησιμοποιείστε, αν είναι εφικτό, κλιματιστικά ή ανεμιστήρα κατά τις ζεστότερες ώρες της ημέρας.

● Ντυθείτε με ελαφρά, άνετα και ανoιxτόxρωμα ρούχα κι αν χρειαστεί τοποθετείστε υγρά καλύμματα στο κεφάλι και στο λαιμό.

● Φοράτε καπέλο και γυαλιά ηλίου όταν κυκλοφορείτε σε εξωτερικούς χώρους.

● Κάνετε πολλά χλιαρά ντους κατά την διάρκεια της ημέρας.

● Εάν ιδρώνετε πολύ, μπορείτε να αυξήσετε την κατανάλωση άλατος (αναζητήστε συμβουλή ιατρού σε περίπτωση που σας έχει συστηθεί ο περιορισμός αλατιού).

● Τρώτε μικρά σε ποσότητα και ελαφρά γεύματα, δίνοντας έμφαση στη κατανάλωση φρούτων και λαχανικών και περιορίζοντας τα «βαριά» φαγητά.

● Αποφεύγετε τις βαριές χειρονακτικές εργασίες, ιδιαίτερα σε χώρους με υψηλή θερμοκρασία, άπνοια και μεγάλη υγρασία.

● Αν πάσχετε από χρόνια νοσήματα (αναπνευστικά, καρδιαγγειακά κλπ.) συμβουλευθείτε τον γιατρό σας για τυχόν ειδικά μέτρα που πρέπει να λάβετε.

● Αν έχετε νεογέννητο στο σπίτι, φροντίστε να είναι ντυμένο ελαφρά. Ζητήστε οδηγίες από τον παιδίατρό σας σχετικά με τη λήψη υγρών.

● Κλείνετε τα εξωτερικά παράθυρα κατά τις πιο ζεστές ώρες της ημέρας και αφήνετέ τα ανοιχτά κατά τη διάρκεια της νύχτας.

● Αν παρουσιάσετε την οποιαδήποτε δυσφορία ή ενόχληση, επικοινωνήστε με τον γιατρό σας.

Αφήστε μια απάντηση